Bedankje Film by the Sea

“Film by the Sea 2022 zit erop en ik wil je graag hartelijk bedanken voor de zeer gewaardeerde bijdrage van de stichting Van de Sande.

 

 

Eindelijk konden we weer een onbeperkt festival organiseren en dat was goed te merken.

We kijken dan ook terug op een in alle opzichten geslaagde 24e editie. In totaal  noteerden we iets meer dan 34.000 bezoeken, verdeeld over hoofdlocatie  CineCity Vlissingen, de satellietlocaties fiZi in Zierikzee, Podium ’t Beest in  Goes, het Ledeltheater in Oostburg, Cinema Paradiso / C-Cinema Kiek in de  Pot in Bergen op Zoom, CineCity Terneuzen en de online filmzaal. Al met al een  stijging van 18% ten opzichte van 2021 waar we heel blij mee zijn. Tijdens de  Awards Ceremony werden de volgende prijzen toegekend:

  • Film & Literatuur Award: Entre deux mondes van Emmanuel Carrère
  • Career Achievement Award: Guillermo Arriaga
  • Publieksprijs: Mediterraneo: The Law of the Sea van Marcel Barrena
  • Le prix Vive le cinéma! voor de beste Franstalige film: Les heroïques van Maxime Roy
  • International Student Jury Award: Mediterraneo: The Law of the Sea van Marcel Barrena
  • Prijs van de jongerenjury: Klondike van Maryna Er Gorbach
  • Beste lange Zeeuwse documentaire: Eindelienge van de Hoekman Brothers
  • Beste korte Zeeuwse documentaire: 5 uur en 35 minuten: Alles voor de Bocuse d’Or van Remie Openeer
  • Beste korte Zeeuwse fictiefilm: Sex Sells van Rudi Brekelmans

Dit jaar hadden we voor het eerst een dagelijks festivaljournaal, gemaakt door ‘camjo’ Britt Hoencamp. De negen afleveringen kunnen hier bekeken worden: https://www.filmbythesea.nl/festivaljournaals/. En via deze link zijn de van dag tot dag gemaakte foto’s van onze huisfotograaf Lex de Meester te bekijken: https://www.filmbythesea.nl/over-film-by-the-sea/fotos/. Sowieso bevat onze website al het relevante nieuws en achtergronden met betrekking tot de afgelopen editie van Film by the Sea. Kijk gerust eens rond: https://www.filmbythesea.nl/

Nu we weer een beetje zijn bijgekomen gaan we eerst het festival helemaal afronden. Daarna stomen we vol goede moed en met hernieuwde energie op naar de 25e editie van Film by the Sea. Noteer de data alvast: vrijdag 8 tot en met zondag 17 september 2023!

Met vriendelijke groet, Jan Doense”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *