Stichting van de Sande sponsor van belangrijk filmdocument

“De documentaire Bloedlijnen, waarvan Stichitng van de Sande mede-sponsor was, heeft zijn première gehad  tijdens Film by the Sea in september 2024 en is daarna enkele keren gedraaid bij Cinema Middelburg. Verder is hij twee keer uitgezonden op de Surinaamse televisie (ABC TV en Apinti TV). De reacties waren zeer goed. We merken dat mensen geraakt worden door de film. Ook mensen die zeggen eigenlijk niet veel met het onderwerp te hebben zijn erdoor aan het denken gezet. Dat is natuurlijk heel fijn om te horen.  Omroep Zeeland zendt de film in december uit tussen kerst en oud en nieuw. De precieze datum is nog niet bekend, maar ik hou jullie op de hoogte. Volgend jaar we de film in te zenden naar bijvoorbeeld festivals.

Verder zijn het slavernijmuseum in oprichting en en Zeeuws Kenniscentrum Slavernij in oprichting geïnteresseerd in BLOEDLIJNEN en de serie DE NAZATEN. Tot slot doet het mij genoegen te kunnen melden dat er een Engelse vertaling en ondertiteling van de film komt. Dit is komende maanden een project van een student van de UCR.

Veel dank voor uw betrokkenheid bij deze film. Zonder uw bijdrage had hij er niet kunnen komen. We horen het natuurlijk heel graag als u suggesties of ideeën heeft voor verdere verspreiding van de film.

Hartelijke groet, mede namens André van der Hout, Fifi Visser, documentairemaker”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *